Jyrki Heikkinen

Jyrki Heikkiseltä on ilmestynyt useita runo- ja sarjakuvateoksia, joista viimeisin on Poesian julkaisema runoja ja sarjakuvailmaisua yhdistelevä Hietasalo. Runoja ja sarjakuvia löytyy myös useista antologioista. Hän ollut mukana sarjakuvaa esittelevissä näyttelyissä, mm. Tempora mutantur, Galleria Huuto 2015, Attention! Work, Slovenian etnografinen museo, Ljubljana 2014 ja Päin näköä! Kiasma 2012. Hän on tehnyt yhteistyötä koti- ja ulkomaisten ryhmien kanssa (Kutikuti ry, Stripburger, Kuškomiks).  

Heikkinen kuvaa piirroksien ja runojen syntyvän yhdistelemällä eri asioita, fragmentteja, sirpaleita, muotojen palasia. Läheltä löytyvä on yleensä käyttökelpoisinta; kuva ilmaislehdessä, pääsiäismunafiguuri, luonnoskirjan töherrys. Jos siinä on viisto tunnelma tai otetta hylkivää outoa pintaa, sitä parempi. Itse tarina ei ole pääasia vaan se olemassa oleva ja sanomaton, mikä on melkein hahmottumassa. Piirtäminen ja sanoilla pelaaminen ovat Heikkiselle keinoja murtautua eristyneisyydestä kohti maailmaa, tulla osalliseksi.

Jyrki Runokuussa: Runo rakastaa 23.8.

September 7
Jukka Viikilä
September 7
Jyrki Kiiskinen