Back to All Events

Pimeä rakkaus -kollektiivi


Runokollektiivi Pimeä rakkaus on koottu Runokuuta varten. Se muodostuu toisensa eri yhteyksistä tuntevien runoilijoiden ja kirjoittajien verkostosta, joka haluaa kartoittaa rakkauden pimeimmät alueet taskulamput ja infrapunaspektroskoopit välineinään. Se haluaa selvittää, miten rakkaus syntyy, elää ja kuolee pimeässä tilassa. Kollektiivin sydän on rohkea, pelokas, utelias, seitsenkammioinen ja täynnä Amorin öisessä metsässä sinkoamia nuolia. Pimeä rakkaus juopuu ihosta ja hiestä, päällekkäin lipuvista tähtikartoista ja loputtomana pulppuavasta tunnustusten virrasta. Se haluaa sinut, sinä haluat sen.

Kollektiivin jäsenet:

Aura Nurmi on helsinkiläinen runoilija, joka rakastaa runouden esityksellisyyttä. Esitysten lisäksi hän on julkaissut yhden runokokoelman, Villieläimiä (Kolera, 2016) ja kirjoittaa parhaillaan toista.

Lea Kalenius on helsinkiläinen runoilija ja teatteriharrastaja, joka uskoo pimeyden kasvattavaan voimaan. Esikoisteos Rouva on kadonnut (Aviador, 2016) kurkottelee kohti runouden ja draaman yhdistymistä.

Vappu Kannas on kirjoittaja ja kirjallisuudentutkija, joka tutkii kaikissa teksteissään pimeään vivahtavaa rakkautta ja olemista. Hänen runojaan on julkaistu Lumooja-lehdessä (4/2015 ja 2/2017) sekä kanadalaisessa CV2-lehdessä (Winter 2017).

Veera Antsalo on helsinkiläinen runoilija, jonka kolmas runokirja ilmestyy ensi vuonna. Hän on tehnyt myös esitystaidetta ääntä, runoutta, kuvaa ja liikettä yhdistävässä Pölyfonia-projektissa. Pimeyden tutkiminen on keskeinen teema hänen tähänastisessa tuotannossaan.

Anne Mölsä on tamperelainen kirjoittaja ja väitöskirjatutkija, joka tuntee rakkauden kasvavan valoa kohti. Hän keikkailee tekstiensä esittäjänä ja etsii parhaillaan kustantajaa esikoiskokoelmalleen, jossa rakkaussuhteet kirjoittavat lapsuutta uusiksi.

Juho Nieminen on joutsenolainen runoilija, joka on kotiutunut pääkaupunkiseudulle lavarunoympyröiden kautta. Hän on julkaissut neljä runokirjaa. Tällä hetkellä hän käsikirjoittaa kuunnelmasarjaa Kevätpörriäisestä.

Antti Heinonen on vapaa kirjoittaja ja FM.

Pimeä rakkaus Runokuussa: Pimeä rakkaus 27.8.

Earlier Event: September 12
Outi-Illuusia Parviainen
Later Event: September 12
Raila Hämäläinen