Back to All Events

Veronika Kivisilla


Veronika Kivisilla (synt. 21.12.1978 Tallinnassa) on naimisissa ja kahden lapsen äiti, perhe asuu Tallinnassa. Kivisilla työskentelee Viron kirjailijaliitossa projektijohtajana.

Hän on laatinut oppikirjoja, laulukirjoja, lastenlaulukirjoja ja sanakirjoja. Sitä ennen hänet tunnettiin lähinnä laulajana ja tarinankertojana. Hän on julkaissut kolme runokirjaa: Kallis kalender vuonna 2011, Veronica officinalis vuonna 2012 ja Cantus Firmus vuonna 2015. Kivisilla on myös kirjoittanut ahkerasti kulttuurijulkaisuihin. Hän on lisäksi laulanut ja soittanut useissa vanhan musiikin ja kansanmusiikin orkestereissa. Tuntuu kuin nuo sävelet leijuisivat myös hänen runojensa sisällössä.

Veronica officinalis sisältää kertomuksia elävästä elämästä, perheestä ja ympäristöstä. Runot on kirjoitettu vuosina 2010 ja 2011. On kiinnostavaa huomata, miten tekstit ovat muuttuneet vuoteen 2015 mennessä jolloin Cantus Firmus ilmestyi. Koulutyttömäinen nokkeluus ja vauhdikkuus on jollain tavoin muuttunut, syventynyt, arkipäiväistynyt ­– mutta kokemuksen ja elämäntaitojen karttuminen tuottaa lukijalle toisenlaisen, syvemmän, joskin monin paikoin entiseen tapaan humoristisen lukukokemuksen. Lukijan sydämeen syttyy lempeä ja humoristinen valo, johon liittyy myötätunto, halu olla mukana, halu ymmärtää. Kirja oli 2015 ehdolla Viron Kulttuurirahaston palkinnon saajaksi.

Keväällä 2017 Kivisilla vieraili Berliinin kulttuuripäivillä ja Lontoon kirjamessuilla. Kivisillan kanssa esiintyy myös kääntäjä Raija Hämäläinen.

Veronika Runokuussa: Building Bridges Poetry Breakfast 23.8.

Earlier Event: September 17
Veera Ojola ja Ümit Bederetdin