Back to All Events

Johanna Venho


Johanna Venho (s. 1971) on opiskellut biologiaa ja kirjallisuustiedettä Jyväskylässä ja Helsingissä ja valmistunut filosofian maisteriksi. Hän on työskennellyt Yleisradion Teksti-TV:ssa freelance-toimittajana, päätoimittanut Tuli&Savu -runouslehteä, avustanut kulttuurilehtiä, kääntänyt lastenkirjoja, ohjannut kirjoittajakursseja ja tehnyt kirjojen toimitustöitä. Hänen runojaan on käännetty englanniksi, ranskaksi, italiaksi, unkariksi, viroksi, tsekiksi ja slovakiksi.

Tällä hetkellä Johanna Venho on vapaa kirjailija ja kirjoittajaohjaaja. Hän kirjoittaa runoja, lastenkirjoja ja proosaa ja on saanut kirjallisesta työstään monia tunnustuksia.

Johanna Runokuussa: Suomi on runo - runomaraton 22.8.

Kuva: Veikko Somerpuro

Earlier Event: September 7
Jarkko Tontti
Later Event: September 7
Jouni Inkala