Back to All Events

Juha Siro


Juha Siro (s. 1951) on tamperelainen kirjailija, kirjallisuuskriitikko ja graafikko. Hänen palkittu esikoisrunoteoksensa Vapaa pudotus ilmestyi vuonna 1998, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu sekä runokokoelmia että romaaneja. Hän on toiminut Aamulehden kirjallisuuskriitikkona 2003-2007 ja Pirkanmaan taidetoimikunnan kirjallisuuden asiantuntijajäsenenä 2007-2012. Hänen tekstejään on käännetty myös englanniksi, venäjäksi ja unkariksi. Keväällä 2016 julkaistava Idoli on Siron viides romaani, yhdeksäs kaunokirjallinen teos.

Juha Siroa on kiitetty erityisesti aistivoimaisesta kielestä, vahvoista tunnelmista sekä miehen mielenmaiseman kuvauksesta.

Juha Runokuussa: Suomi on runo - runomaraton 22.8.

Kuva: Jyrki Nisonen

Earlier Event: September 7
Juha Rautio
Later Event: September 7
Jukka Laajarinne