Back to All Events

Katariina Vuorinen


Katariina Vuorinen on vapaa kirjailija, joka kirjoittaa, esiintyy ja seuraa nomadivaistoaan maailman eri kolkilla. Hän on julkaissut neljä runokokoelmaa esikoisteoksestaan Edith suuteli minua unessa (Tammi, 2001) alkaen. Vuorisen viimeisin runokokoelma Uudenvuodenlaki (Savukeidas, 2015) on kahden naisen todistus kasvamisesta ja kuolemasta, väkevää runoutta ja historian tiheää käsialaa, joka piirtää mielen monimutkaisuuden ja väkivallan kaihtamattoman tarkasti.

Runoteosten lisäksi Vuorinen on kirjoittanut moniin antologioihin ja lehtiin, työskennellyt Jyväskylän yliopistossa ja luovan kirjoittamisen opettajana, toiminut kriitikkona, kolumnistina ja Keski-Suomen kirjailijoiden puheenjohtajana ja tehnyt yhteistyötä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Eräs tuoreimmista projekteista on matkakirja Islannista (Röyhkä, Vuorinen ja Välimaa: Piru irti Islannissa, Like 2017). Koulutukseltaan Vuorinen on filosofian maisteri kirjallisuuden oppiaineesta. Vuorisen runoja on käännetty kolmelletoista kielelle.

Katariina Runokuussa: 

Suomi on runo - runomaraton 22.8.

Building bridges poetry breakfast 23.8.

Kuva: Mikaela Löfroth

Earlier Event: September 8
Kalle Niinikangas
Later Event: September 8
Kieren King