esiintyjät


 
maija_1.jpg

bläck mödernism

black mödernism on black mödernism.

black mödernism Runokuussa: Tuli&Savu: Laina-klubi. 


maija_1.jpg

Runo-olkkarit: Anja Erämaja

Anja Erämaja asuu Helsingissä ja on kotoisin Turun saaristosta. Hän on julkaissut runoutta, proosaa ja äänilevyn. Viimeisin teos Ehkä liioittelen vähän ilmestyi kevällä 2016 ja sai Tanssiva karhu -palkinnon. Erämaja viihtyy lajien välimaastoissa, koulutukseltaan hän on valokuvaaja. 


maija_1.jpg

Matthias Göritz

Matthias Göritz, synt. 1969, on runoilija, kääntäjä ja romaanikirjailija.  Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat kertomus "Shanghai Bluues" (edition faust, 2015), romaani "Träumer und Sünder" (C.H. Beck Verlag, 2013) sekä runoteos "Tools" (Berlin Verlag, 2012). Hän kirjoittaa myös kuunnelmia, radio-ohjelmia ja näytelmiä ja on saanut useita palkintoja, mm. Mara Cassens Preis (2005), Jury-Preis des Bayrischen Rundfunks (2006), Robert-Gernhardt-Preis (2011), William Gass Award (2014).

 
 

jyrki Heikkinen

Runo rakastaa –keskustelu Jyrki Heikkisen esittely

Jyrki Heikkiseltä on ilmestynyt useita runo- ja sarjakuvateoksia, joista viimeisin on Poesian julkaisema runoja ja sarjakuvailmaisua yhdistelevä Hietasalo. Runoja ja sarjakuvia löytyy myös useista antologioista. Hän ollut mukana sarjakuvaa esittelevissä näyttelyissä, mm. Tempora mutantur, Galleria Huuto 2015, Attention! Work, Slovenian etnografinen museo, Ljubljana 2014 ja Päin näköä! Kiasma 2012. Hän on tehnyt yhteistyötä koti- ja ulkomaisten ryhmien kanssa (Kutikuti ry, Stripburger, Kuškomiks).  

Heikkinen kuvaa piirroksien ja runojen syntyvän yhdistelemällä eri asioita, fragmentteja, sirpaleita, muotojen palasia. Läheltä löytyvä on yleensä käyttökelpoisinta; kuva ilmaislehdessä, pääsiäismunafiguuri, luonnoskirjan töherrys. Jos siinä on viisto tunnelma tai otetta hylkivää outoa pintaa, sitä parempi. Itse tarina ei ole pääasia vaan se olemassa oleva ja sanomaton, mikä on melkein hahmottumassa. Piirtäminen ja sanoilla pelaaminen ovat Heikkiselle keinoja murtautua eristyneisyydestä kohti maailmaa, tulla osalliseksi.

 

 

 

Ihmissyöjän ystävät 

Ihmissyöjän ystävät on proosabändi. Tänä vuonna se on nielaissut lyriikakseen Marjo Niemen elokuussa julkaistavan romaanin Kaikkien menetysten äiti. Bändiin kuuluvat Pirita Tiusanen (saksofoni), Jarkko Tiusanen (koneet ja kitara), sekä Marjo Niemi (laulu).

Ihmissyöjän ystävät Runokuussa:

 
 

 

illmari 

illmari on kantahelsinkiläinen räppärin, lavarunoilijan ja kaupunkiharhailijan sekasikiö, joka on riimeissään tottunut vyöryttämään ulos psykomaantieteellisesti, poliittisesti ja ekologisesti sävyttynyttä kokemusvirtaa. illmari tunnetaan kompleksisesta ajattelusta, kulmikkaista flow-tiloista ja inspiroituneesta, mystishenkisestä esiintymispresenssistä.

 
 

 

Juha Kulmala ja diodi 

Diodissa soittavat Otso Helasvuo (basso) ja Pekka Tolonen (koskettimet, kitara, elektroniset rytmit ja härpäkkeet). Juha Kulmala lukee runojaan. Musiikissa siirtyillään improvisaation ja intuition vieminä funkista kuulaaseen friihin, jälkipunk-bossanovasta elokuvalliseen pörinään. Kokoonpano on tehnyt muutamia keikkoja viimeisen vuoden aikana. Tolonen ja Helasvuo ovat jo vuosia soittaneet myös runoilijoiden säestämiseen erikoistuneessa turkulaisessa Säkeet-orkesterissa.