runokuu

21.-27.8.2017

 

Runokuu on helsinkiläinen, elävä ja värikäs kirjallisuusfestivaali, jossa kirjallisuus ottaa kaupungin haltuun ja saa rinnalleen toisia taiteita. Tänä vuonna jo kolmattatoista kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Rakkaus. 

Runokuun ajan kohtaamis- ja päätapahtumapaikkana toimii Kansallisteatterin Lavaklubi, jossa voi tehdä ostoksia pop up -runokaupassa sekä nauttia kirjallisista tai filosofisista keskusteluista ja sykähdyttävästä iltaklubiohjelmasta. Tänä vuonna runous virtaa myös ihmisten olohuoneisiin, kun kaupunkilaiset saavat mahdollisuuden avata kotinsa ovet runokeikoille ja toisille kirjallisuuden ystäville Runo-olkkarit-sarjassa. Festivaalin ajan runot matkustavat myös raitiovaunuissa ja metroissa, kiitos iki-ihanan, perinteisen Runoja raiteilla -kampanjan.

Runokuu on elämyksellinen ja kutsuu vieraansa osallistumaan, tekemään, kirjoittamaan ja rakastumaan.

Runokuun järjestää Nuoren Voiman Liitto, ja se on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Tapahtuman päärahoittajat ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kulttuurikeskus ja Alli Paasikiven Säätiö.

Yhteistyössä mukana:

American Resource Center, Annantalon taidekeskus, Art goes Kapakka, Aviador Kustannus, Gigle, Goethe-Institut Finnland, Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin kulttuurikeskus, Helsingin sarjakuvafestivaali, Helsinki Poetry Connection, HKL, Hotelli- ja ravintolamuseo, HSL, Idän piste, Järvenpään kirjasto, Kaapelitehdas, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Kansallisteatteri, Kansallisteatterin Lavaklubi, Kiasma, Kirjasampo, Kolo, Kulttuurikeskus Stoa, Kulttuuritehdas Korjaamo, Latvian kirjailijaliitto, Lukukeskus, Nihil Interit ry, Nuori Voima -lehti, Nuorten toimintakeskus Happi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Osuuskunta Poesia, Rakkauden tiloja, Rozentals-seura ry, Sarjakuvakeskus, Sarjakuvaseura, Sivuvalo-projekti, Stoa, Stage-festari, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen lausujainliitto, Suomen PEN, Suomen tietokirjailijat, Suomen Viro-yhdistysten liitto ry, Teatteri Quo Vadis, Tuli&Savu, Vantaan taidemuseo Artsi, Veranda Café & Terrace, Viro-instituutti, Vuotalo, Yhdysvaltain suurlähetystö, YLE