Runokuun

teoshaku

 

Tule mukaan tekemään kirjallisuusfestivaali Runokuuta! Festivaali järjestetään neljättätoista kertaa 20.-26.8.2018, ja tämän vuoden teemamme on Juuret. Onko sinulla teemaan sopiva esitys, yhteistyöehdotus tai muu idea? Ehdota Runokuulle ohjelmaa 15.3. mennessä!

Juuret-teema voi käsitelllä kirjallisuuden, ihmisten tai ilmiöiden juurista, luonnosta ja kasveista - tai vaikkapa roots-musiikista. Yhteistyöehdotuksesi voi olla niin yksittäinen esitys kuin valmiiksi mietitty tapahtumakokonaisuuskin. Suosimme tapahtumissamme monitaiteisuutta ja yllättäviä tapahtumapaikkoja. Runokuu tapahtuu ympäri Helsinkiä, joten olemme iloisia, jos saamme ehdotuksia kaikkialta Helsingistä - ja mikä ettei myös muualta Suomesta. 

Esitä ehdotuksessasi Runokuulle mahdollisesti koituvat kustannukset, teokselle tai ohjelmalle sopiva tila sekä toiveesi viikonpäivästä ja kellonajasta. Ohjelma vahvistetaan toukokuussa, ja sitä ennen olemme yhteydessä kaikkiin ehdotuksen tehneisiin. Lähetä ehdotuksesi Runokuun tuottajalle Anna Ulviselle osoitteeseen anna.ulvinen@nuorenvoimanliitto.fi.

Runokuu on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali ja sen järjestää kirjallisuusyhdistys Nuoren Voiman Liitto.

 

 

runokuu 2017

 

Runokuu on helsinkiläinen, elävä ja värikäs kirjallisuusfestivaali, jossa kirjallisuus ottaa kaupungin haltuun ja saa rinnalleen toisia taiteita. Tänä vuonna jo kolmattatoista kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Rakkaus. 

Runokuun ajan kohtaamis- ja päätapahtumapaikkana toimii Kansallisteatterin Lavaklubi, jossa voi tehdä ostoksia pop up -runokaupassa sekä nauttia kirjallisista tai filosofisista keskusteluista ja sykähdyttävästä iltaklubiohjelmasta. Tänä vuonna runous virtaa myös ihmisten olohuoneisiin, kun kaupunkilaiset saavat mahdollisuuden avata kotinsa ovet runokeikoille ja toisille kirjallisuuden ystäville Runo-olkkarit-sarjassa. Festivaalin ajan runot matkustavat myös raitiovaunuissa ja metroissa, kiitos iki-ihanan, perinteisen Runoja raiteilla -kampanjan.

Runokuu on elämyksellinen ja kutsuu vieraansa osallistumaan, tekemään, kirjoittamaan ja rakastumaan.

Runokuun järjestää Nuoren Voiman Liitto, ja se on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Tapahtuman päärahoittajat ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kulttuurikeskus ja Alli Paasikiven Säätiö.

Yhteistyössä mukana:

American Resource Center, Annantalon taidekeskus, Art goes Kapakka, Aviador Kustannus, Gigle, Goethe-Institut Finnland, Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin kulttuurikeskus, Helsingin sarjakuvafestivaali, Helsinki Poetry Connection, HKL, Hotelli- ja ravintolamuseo, HSL, Idän piste, Järvenpään kirjasto, Kaapelitehdas, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Kansallisteatteri, Kansallisteatterin Lavaklubi, Kiasma, Kirjasampo, Kolo, Kulttuurikeskus Stoa, Kulttuuritehdas Korjaamo, Latvian kirjailijaliitto, Lukukeskus, Nihil Interit ry, Nuori Voima -lehti, Nuorten toimintakeskus Happi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Osuuskunta Poesia, Rakkauden tiloja, Rozentals-seura ry, Sarjakuvakeskus, Sarjakuvaseura, Sivuvalo-projekti, Stoa, Stage-festari, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen lausujainliitto, Suomen PEN, Suomen tietokirjailijat, Suomen Viro-yhdistysten liitto ry, Teatteri Quo Vadis, Tuli&Savu, Vantaan taidemuseo Artsi, Veranda Café & Terrace, Viro-instituutti, Vuotalo, Yhdysvaltain suurlähetystö, YLE