Back to All Events

Kirjan kasvot -julkistamistilaisuus

  • Kansallisteatterin Lavaklubi 1 Läntinen Teatterikuja Helsinki, 00101 Finland (map)

Ma 21.8. klo 17-18.30

Kirjan henki tiivistyy kanteen. Vanhat kannet herättävät muistoja ja ajatuksia jostain jo miltei unohtuneesta.

Monia teoksia ei tahtoisi ajatellakaan muussa muodossa kuin siinä itselle rakkaimmassa. Tuntematon sotilas ei tuntuisi samalta hengettömällä elokuvakannella, ja Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään? olisi suorastaan lukukelvoton ilman kannen reikää.

Kirjan kasvot nostaa esiin yhden teoksen kultakin Suomen valtiollisen itsenäisyyden vuodelta. Ajan henki näkyy kansissa – valitut kannet kuvaavat aikaa ja sen virtauksia, aikansa kansityylejä ja -taiteilijoita.

Kirjan kasvot. Sata vuotta suomalaisia kirjankansia kertoo unohdettuja tarinoita jopa ikonisten, kaikkien tuntemien kirjankansien synnystä. Se tuo esiin myös ihmisiä kansien takana – suomalaisen kirjataiteen mestareita.

Ville Hänninen (s. 1976) on tietokirjailija, toimittaja ja Suomen kirjataiteen komitean puheenjohtaja. Hän on kirjoittanut kirjankansista eri lehtiin toistakymmentä vuotta. Tilaisuudessa on lisäksi keskustelemassa mm. useita palkittuja kirjankansia suunnitellut Markus Pyörälä.

Earlier Event: August 21
Runoalue
Later Event: August 21
Tuli&Savu: Laina-klubi