Back to All Events

Oratorio


25.-27.8.

Äänitaiteilija Antti Nykyrin ja runoilija Saila Susiluodon toteuttama Oratorio on laajuudessaan ainutlaatuinen kaupunkirunoelma: se on Helsingin kahdeksaan  eri paikkaan sijoittuva auditiivinen taideteos joka yhdistää runoa, ääntä ja musiikkia. Oratorio tuo esiin kaupungin kuviteltuja ja olemassa olevia kerrostumia, ja luo kuulijalle oman, intiimin kaupunkitilan. Oratorio sisältää yli 60 Susiluodon uutta runoa ja on kuunneltavissa ilmaiseksi web-sivustolta, matkapuhelimen ja kuulokkeiden avulla.                                      

Oratorio on pysyvä teos, tekijöidensä lahja kaikille kaupunkilaisille, sen tarkoitus on innostaa kuuntelun, kuvittelun ja kaupunkivaeltelun pariin. Oratorion osiot sijoittuvat Suomenlinnaan, Hietaniemen hautausmaalle, Lapinlahden sairaalan alueelle, Observatorion ulkopuolelle puistoon, Senaatintorille, Tuomiokirkkoon, Rautatientorille, sekä pitkälle metromatkalle Hakaniemestä Vuosaareen ja takaisin. Runot ovat saaneet inspiraationsa näistä paikoista, mutta eivät pysyttäydy niiden historiassa. Musiikki ja äänet tuottavat kaupunkitilaan uusia koettavia kerroksia, siltoja runouden, maiseman ja paikkojen välille.

Oratorio julkistetaan elokuussa 2017 osana Runokuun tapahtumaa. Hanketta ovat rahoittaneet Koneen säätiö, Kordelinin säätiö ja Valtion kirjallisuustoimikunta. Nykyri ja Susiluoto ovat aikaisemmin työskennelleet yhdessä Antikytheran, laajan iPad-runosovelluksen parissa.

Earlier Event: August 21
Runo-olkkarit
Later Event: August 21
Se hiipuu tai sen tappaa