Back to All Events

Runo-olkkarit


21.8.-27.8.

Runokuun jokaisena päivänä nähdään runoilija olohuonekeikalla helsinkiläisessä kodissa. Yhdessä Giglen kanssa Runokuu on tuottanut ohjelmakokonaisuuden, jossa kuka tahansa voi varata kotiinsa keikan Gigle-palvelun kautta sillä ehdolla, että hän samalla avaa kotinsa ovet sopivaksi katsomalleen yleisömäärälle.

Seitsemän keikkaa seitsemässä kodissa tuo olohuoneisiin kaunista ja hurjaa esiintyvää runoutta, monitaiteista ilmaisua ja intensiivistä läsnäoloa. Nopeimmat voivat varata keikan kotiinsa vaikkapa Kontulaan tai Eiraan tai ilmoittautua haluamaansa esitykseen yleisöksi. Keikan järjestäminen ja siihen osallistuminen on kaikille osapuolille ilmaista. Keikkojen viemisellä ihmisten olohuoneisiin ja useisiin kaupunginosiin halutaan helpottaa kohtaamista ja yhteisöllisyyttä runoilijoiden ja yleisön, tutun ja vieraan, perheen ja maailman välillä. Mukana ovat Anja Erämaja, illmari, Matti Kangaskoski, Lyyti, Elsa TölliJukka Viikilä sekä yllätysesiintyjä.

Varauksen yhteydessä keikan varaaja voi määrittää kotiinsa mukavasti mahtuvan yleisön koon. Ilmoittautuminen yleisöksi alkaa Giglen sivuilla elokuun alussa. Keikkojen tarkka sijainti ja ajankohta ilmoitetaan vain kullekin keikalle ilmoittautuneille.

Nyt keikoille ilmoittauminen on avautunut sivulla gigleapp.com. Osallistujamäärä on rajoitettu, joten toimi nopeati. Tarkka osoite ilmoitetaan osallistujille.

Keikka-aikataulu

ANJA ERÄMAJA - - - - - - - - - - - TÄYNNÄ
Maanantai 21.8. klo 18.00
Oulunkylä
_Elämä, miten se pitäisi elää, ja kenen kanssa. Olen optimisti, olen vähän niin kuin kalassa. Moneen vuoteen ei ole napannut, mutta koskaan ei voitietää. _ Runoesitys. Saattaa sisältää laulua ja komiikkaa.

JUKKA VIIKILÄ
Tiistai 22.8. klo 18.00
Haaga
Runon ja proosan ääneenlukua.

ELSA TÖLLI
Keskiviikko 23.8. klo 19.00
Eira
Runokuu-festivaalien yhteydessä keikkailen lavarunoilijana, joka tuo puhuttua sanaa, runoutta sekä lavailmaisua välittömästi kuulijan koettavaksi. Joskus yhdistelen keikoillani myös videota sekä taustamusiikkia, mutta keskiössä on läsnäolon ja runouden synnyttämä intensiivinen hetki!

LYYTI
Torstai 24.8. klo 18.30
Kumpula
Lyytin musiikki on sisuksissa rämisevää runoelmapoppia, joka rakentuu havainnoista ja kuvitelmista. Lauluja pyristelystä ja pyrkimyksistä, eikä aina ihan salonkikelpoisista aiheista, mutta kaikki olisi voinut tapahtua. Lyyti esittää pianonsa kanssa lauluja, runoja ja jotain siltä väliltä.

MATTI KANGASKOSKI
Perjantai 25.8. klo 19.00
Pakila
Sanoja, ääntä ja performatiivisia elementtejä hyödyntävä esitykseni pohjautuu uusimpaan teokseeni Pääkalloneuvottelut. Siinä tarkastellaan inhimillisen kokemuksen rakentumista niin mielen kuin ruumiinkin kautta. Pääkalloneuvottelut purkaa olemisen perustekijöihinsä ja tutkailee, millaista leikkiä nämä perustekijät leikkivät aivan tavallisessa arjessa.

ILLMARI
Lauantai 26.8. klo 18.00
Käpylä
illmarin spoken word - show kulkee kaupunkitilojen, luonnonympäristöjen sekä tajunnallisten horisonttien halki. rento, hypnoottinen flow kuljettaa kuulijaa pitkin historiallisen, yhteiskunnallisen sekä henkilökohtaisen rajapintoja.

YLLLÄTYSRUNOILIJA
Sunnuntai 27.8. klo 18.00
Tapanila
Runokuun yllätysrunoilija paljastetaan myöhemmin. Varmaa on vain, että kovaa settiä ja hienoa runoutta on luvassa!

Keikoille on ilmainen sisäänpääsy

Yhteistyössä: Gigle

Kuva: Lyyti

Earlier Event: August 21
Runopuhelin
Later Event: August 21
Oratorio