Back to All Events

Monta-kollektiivi: Runoja sukupuolen moninaisuudesta

  • Kolo 9 Pengerkatu Helsinki, 00530 Finland (map)

Ke 23.8. klo 18-22

Sukupuolen moninaisuutta on aina ollut ja tulee aina olemaan. Sukupuolen moninaisuuden kysymyksiä on alettu laajemmin esittää ja pohtia myös Suomessa. Tasa-arvoinen avioliittolaki ja translain uudistusvaatimukset ovat tehneet aiheista koko ajan tunnetumpia. Sukupuoli ymmärretään länsimaisessa kulttuurissa yhä ahtaan kaksijakoisen mies–nainen -jaon kautta, mikä johtaa ihmisten luokitteluun miehiksi ja naisiksi. Kaksijakoinen käsitys kaventaa identiteettien ja ilmaisun kirjoa ja tekee samalla valtavan ihmisjoukon kokemuksista näkymättömiä. Monitaiteinen klubi on monien sukupuolen ilmaisutapojen puheenvuoro, juhlistus ja näkyväksi tekemisen tapa. Illassa yhdistyvät runous, burleski ja musiikki. Esillä on myös aihepiiriin liittyvää julkaistua runoutta Suomesta ja maailmalta. Djt soittavat musiikkia sukupuolen moninaisuutta käsitteleviltä muusikoilta.

Esiintymässä ovat Hanna Storm, Ruka Toivonen, Varjova ja DJt Tiina Tyrni & Taiska Tikaram. Illan päättää open mic, johon jokainen on tervetullut esittämään sukupuolen moninaisuutta käsittelevää runoutta, proosaa tai musiikkia, ei genrerajoituksia. Esitettävä materiaali voi olla omaa tai esimerkiksi julkaistua kirjallisuutta. Open micissa voi myös mainostaa aihepiiriin liittyviä projekteja, kirjoja, musiikkia, kuvataidetta ja niin edelleen. Jokaista esiintyjää kannustetaan ja kuunnellaan, tervetuloa! <3 Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ja kutakin esiintyjään kohden esiintymisaikaa on noin 5 minuuttia.

Klubin järjestää Monta-kollektiivi. Monta-kollektiivi tekee Nihil Interit ry:lle hanketta, jossa tarkastellaan sukupuolen moninaisuutta runouden kautta sekä yhdessä muiden taiteenlajien kanssa. Montaan kuuluu runoilijoita, kuvataiteilijoita ja esitystaiteilijoita.

Tapahtuma on ikärajaton ja päihteetön. Kolo on vanha liiketila eikä ikävä kyllä ole esteetön. Rakennus sijaitsee loivassa mäessä. Sisäänkäynnillä kaksi kynnystä, toinen 2 cm, toinen 3,5 cm (7 cm syvä). Vapaaehtoisemme auttavat mielellään kynnysten yli. WC: kaksi 57 cm leveää oviaukkoa, molemmissa kynnykset. Korkeampi 5 cm korkea, 7 cm syvä.

Tapahtuman kuva: Maija Käyhkö

Earlier Event: August 23
Queerit runotreffit
Later Event: August 23
Nuoren Voiman ja Tuli&Savun romanssi