Back to All Events

Lasten Runokuun lukuseikkailu

La 26.8. klo 12-15

Runokuun ja Suuren lukuseikkailun yhteinen tapahtuma kutsuu Annantalolle nauttimaan festivaalitunnelmasta, kirjapiknikistä sekä innostavasta ohjelmasta ja työpajoista. Samalla Annantalolla on mahdollista tutustua myös Pikku kakkosen juhlavuoden näyttelyyn ja nauttia Syödään yhdessä -ruokakojujen annista. 

Yhteistyössä: Annantalo, Lukukeskus, Sydkustens ordkonstskola, Gigglebug, Syödään yhdessä, Suomen PEN
 

Nonstop-ohjelma

Naamaralli
12-15

Pistäydy pelaamaan Naamarallia! TV:stä tutun Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli on hassuttelupeli lapsille ja aikuisille. Tavoitteena on matkia animaatiohahmojen ilmeitä ja tunnetiloja. Tervetuloa pelaamaan ja testaamaan kuka on perheesi paras naaman vääntelijä! Saat pelin jälkeen muistoksi postikortin omista ilmeistäsi._

Työpaja: Kaveriketju
12-15

Sarjakuvakeskuksen työpajassa saa piirtää oman hahmon, jolle keksitään oma ystävällinen voimalause. Hahmot kiinnitetään käsistään kiinni ketjuksi. Muistoksi voi piirtää sarjakuvan, jossa hahmo käyttää voimalausettaan. Paja on suunnattu noin 4-14 -vuotiaille, se on maksuton ja kaikille avoin. 

Työpajan ohjaa Hannele Richert.

Työpaja: Elovinkkaus
12-15

Elovinkkaus-työpajassa lapset ja vanhemmat pääsevät sanataiteilemaan yhdessä kohti onnellista elämää. Työpajassa luodaan perheen karttoja, joilla hahmotetaan menneen ja tulevan mutkia, yhtymäkohtia ja seikkailuja. Lisäksi lapset ja aikuiset saavat tilaisuuden tarjota toisillaan vinkkejä elämän varrelle. Minkälaisia elämänohjeita sinä antaisit vanhempana lapsillesi tai itsellesi lapsena? Miten lapsesi neuvovat ja rohkaisevat sinua kohti onnellista elämää? Kaikki innokkaat lapset ja vanhemmat ovat tervetulleita työpajaan kirjoitustaidoista riippumatta.

Työpajan ohjaa sanataide- ja kirjallisuusohjaaja Jenni Hurmerinta, joka on tehnyt sanataidetyötä vuosien ajan eri-ikäisten ihmisten kanssa vauvoista vanhempiin sekä isoisovanhempiin.

13-14.30 Työpaja: Hurdan är en god vän? Millainen on hyvä ystävä?

Vi skapar fantasifulla djurkompisar. 4-9-vuotiaille suunnatussa työpajassa luomme mielikuvituksellisia eläinystäviä. Työpajan ohjaavat Maija Ottelin ja Iréne Poutanen.

Työpajat

Vauvojen lorupaja
klo 12.30, 13.30 ja 14.30

Lorupajassa loruttelemme ja leikimme perinteisten ja uudempien lastenrunojen tahtiin. Iloisissa loruleikeissä käymme läpi vauvan kehon päästä varpaisiin. Mukana on myös rauhallisempia loruja, jotka sopivat vauvan ensimmäisiksi iltasaduiksi, osaksi iltarutiineja. Lorupaja on suunnattu 0–12 kk ikäisille yhdessä vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Lorupajan kesto on noin puoli tuntia.

Lorupajan ohjaa Anna-Liisa Ahokumpu.

Koko perheen satujooga
klo 12 ja 14

Satujooga-harjoituksessa koko perhe pääsee tutustumaan joogaan ja matkaamaan itsessään joogasadun keinoin. Noin puolen tunnin mittainen harjoitus sopii 3-11-vuotiaille vanhempineen. Eikä huolta! Ne, jotka luulevat olevansa liian vanhoja saduille, voidaan harjoituksen aluksi taikoa hiukan nuoremmiksi.

Satujoogan ohjaa tuottaja ja lastenjoogaohjaaja (Barnyoga.com) Veera Koivaara.

Keppihevosratsastunti

Tea Teräväinen pitää kolme 20 minuuttia kestävää kepparituntia. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita ja tunnit ovat suunnattu kaiken ikäisille. Tuo oma keppari mukana.

13.30 estetunti

14.00 estetunti

14.30 toivetunti


Ulkolavan ohjelma

Klo 12 Pikku kakkosesta tutun Tuomo Rannankarin konsertti

Klo 13 Wilson Kirvan satutuokio

Klo 14 Suomen PEN:in kaksikielinen tarinahetki, jossa esiintyvät kirjailijat Salla Simukka, Jukka Laajarinne, Minna Lindeberg ja Malin Kivelä.

 

Ohjelman juontavat Tuija Rantalainen ja Vahtikoira Veikko

Veikko hurmaa lapset sekä aikuiset koiramaisella veikeydellään ja jutustelujen lomassa lapset saavat olla mukana Tuija Rantalaisen hauskoissa laululeikeissä. Saattaapa Veikolla olla mukana myös eksoottinen saha-instrumenttikin. Laululeikkien sävelistä ja sanoituksista vastavat Tuija Rantalaisen lisäksi mm. runoilijat Anja Erämaja ja Ilpo Tiihonen. 

Vahtikoira Veikko (Veini Nupponen), juonnot ja laulu
Tuija Rantalainen, laulu, piano ja haitari 


Kuva: Anne Vasko

Earlier Event: August 25
Idän Open Mic
Later Event: August 26
Työpaja: Lavarunoutta liveksi!