Runokuuklubi


  • Kansallisteatterin Lavaklubi 1 Läntinen Teatterikuja Helsinki, 00101 Finland

La 26.8. klo 18-23

Runokuuklubilla festivaalivieras saa pysähtyä toisiinsa kietoutuvan musiikin, tanssitaiteen, performanssin ja sanataiteen äärelle. Intiimin illan juontavat Elina Tervonen ja Kati Aakkonen. 

Ohjelma ja alustava aikataulu:

19–19.30 Janne-Camilla Lyster & Anni Kaila: Love I-III

Love I-III on tanssiteos ja koreografinen runoelma, jossa tanssi ja runo jakavat lavan ja tukevat toisiaan. Janne-Camilla Lysterin tekstit toimivat käsikirjoituksena Anni Kailan tanssille, joka tutkii, tunnustelee, rajaa ja ruumiillistaa rakkautta. Tanssi tuo runon kielen ja muodon tilaan, antaa runolle painon ja sitoo sen aikaan. Runo taas herättää ja herkistää tanssivan kehon ja auttaa luomaan ja lukemaan abstraktia liikettä uudella tavalla.


19.30–19.45 Mathias Göritz

Runokuun vieras, saksalainen palkittu runoilija Matthias Göritz esittää tekstejään.

 

20.15 Nivelet

Nivelet-trio, eli Outi-Illuusia Parviainen (runot/laulu),  Esa Pietilä (saksofoni) ja Sergio Castrillón (sello) tulkitsevat Parviaisen uuden runokokoelman tekstejä. Meren nivelet (Aviador, 2017) julkaistaan 26.8.

 

21.15 One Thousand Project: The Body is a Prayer

The Body is a Prayer on Runokuun päävieraiden liikkeellinen runoteos. One Thousand Project on kahden taiteilijan, Francesca Willow’n ja Madison Mae Parkerin kollektiivi. Francesca on esiintymistaiteilija, joka käyttää liikkeensä lähtökohtana Madisonin runoutta. Yhdessä he pyrkivät luomaan tilan, jossa yleisön on aktiivisesti osallistuttava esityksen synnyttämään dialogiin. Francescan ja Madisonin työ koskettaa sitä pimeyttä, jonka jokainen meistä voi löytää sisältään ja ylittää oman ihmisyytensä voimalla.

22.30 Runoen

Runoen elämänmakuinen ja persoonallinen yhtye, jonka ohjelmisto koostuu lyyrisistä melodioista, letkeistä rytmeistä ja tunteikkaista tulkinnoista. Yhtyeen uusissa pop/jazz/folk -henkisissä sävelmissä tunnettujen runoilijoiden (mm. A.Kivi, E. Leino, U. Kailas, E. Södergran) runot ovat saaneet uuden elämän. Suurin osa sävellyksistä on pianisti Juha Granlundin käsialaa. Yhtyeen jäsenet ovat työstäneet kappaleita yhdessä. Solisti Jenni Rothin vahvat tulkinnat tuovat runot osaksi tätä päivää. 

Jenni Roth (laulu & saksofoni), Juha Granlund (piano), Jatta Pihlajaniemi (huilu & laulu), Esa Hiltunen (rummut & laulu), Tero Siitonen (basso).

Yhteistyössä: Aviador Kustannus, Goethe-Institut Finnland, Kulttuuritehdas Korjaamo, Stage-festari, Yhdysvaltain suurlähetystö