Back to All Events

Työpaja: Rakas eläin

La 26.8. klo 13-16

Miten kirjoittaa ei-inhimillisestä? Voiko ihmisten kielellä kirjoittaa eläinten kokemuksesta? Eläimet ovat ovat lemmikkejä ja seuralaisia. Niiden avulla on rakennettu kaupunkeja, me rakastamme niitä, me syömme niitä, mutta osaammeko kirjoittaa niistä?

Työpajassa pohditaan yhdessä, millaisia eläimiä kirjoitettu kieli tuottaa. Työpajan aiheeseen virittäydytään katsomalla kaksi videoteusta: Aura of Place d’Armes (Johanna Eliisa Laitanen & Liinu Grönlund, 2010) ja It could have been (Liinu Grönlund, 2017). Grönlund ja Laitanen ovat kuvataiteilijoita, jotka ovat usein käsitelleet teoksissaan ihmisen ja luonnon suhdetta. Elokuvien jälkeen ryhdytään kirjoittaen tutkiskelemaan kielen mahdollisuutta kuvata eläintä, lajeja ja ei-inhimillisen olemisen tapoja. Työpajan aikana jokainen tuottaa oman aiheeseen liittyvän runon / tekstitaideteoksen. Työpajassa on tarjolla materiaalia osallistujien käyttöön, mutta mukanaan saa myös tuoda omaa aiheeseen liittyvää materiaalia.

Työpajan vetää tutkija ja kirjoittaja Mariia Niskavaara (FM), joka omissa töissään tarkastelee ei-inhimillisen eläimen esittämisen keinoja. Työpajaan ilmoittaudutaan 24.8. mennessä suoraan ohjaajalle osoitteeseen mariia.niskavaara[at]gmail.com.

Earlier Event: August 26
Työpaja: Lavarunoutta liveksi!
Later Event: August 26
U so welcome