maanantai 20.8.

Juuria & unelmia

16:30 — 23:00 Amos Rex

Kuka muistaa hullun vuoden 1968? Pariisin opiskelijamellakat tai Helsingin Vanhan ylioppilastalon valtauksen? Kuinka taide protestoi ja lapsista kasvaa sankareita?

Tule monitaiteiseen Juuria & unelmia -tapahtumaan virittämään omaa kapinahenkeäsi nyt ja tulevaisuudessa! Jos unelmoit paremmasta maailmasta, tämä monikielinen ja kaikenikäisten kulttuuritapahtuma on juuri sinua varten. Kirjoita oma manifestisi sosiaalisen median projektissa tai paikan päällä, tule kuulemaan ja jakamaan omia tarinoitasi Open Activist Mic:ssä – jonka aikana kansanedustaja-historioitsija Erkki Tuomioja jakaa omat muistonsa Vanhan valtauksesta – tulkitse lavarunojasi Runoutta Asenteella –open mikissä ja historiallisia vallankumouspuheita Kapinakaraoken puhujanpöntössä! Mukana myös Helsingin kaupungin kirjaston Vanha palaa! pop-up kirjasto lainausmahdollisuuksineen.

Esiintymislavoilla nähdään runoilija Aulikki Oksanen, runoilija Roxana Crisologo yhteistyössä ääni-kuvataiteilija Ana Gutieszcan kanssa, feministinen runoilija Nihkee Akka (Jonna Nummela) ja anti-kapitalistinen runoilija ja kustannustoimittaja Susinukke Kosola (Daniil Kozlov). Työpajoissa ja muilla estraadeilla myös kirjailija Siri Kolu, kriitikko Aleksis Salusjärvi ja kuvataiteilija Muhaned Durubi. Tarkka ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy lukuun ottamatta illan elokuvanäytöstä, joka on Philip Kaufmanin Olemisen sietämätön keveys (1988) – Cinemaissin taiteellisen johtajan Diego Ginartesin esittelemänä. Lippuja saa täältä.

Yhteistyössä Helsingin Juhlaviikot, Amos Rex, Globe Art Point, Helsingin kaupunginkirjasto, Into Kustannus

Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24