torstai 23.8.

Taikinan taju: Meidän perheen leipä -sanataide­työpajat, Juuria elämän ääripäistä -esitykset

17:00 — 20:30 Hotelli- ja ravintolamuseo

Työpajat: Mistä tulevat ja minne menevät sinun perheesi juuret? Mistä koostuvat Onnen eväät? Minkälaisen nimikkoleivän tai -leivonnaisen kehittäisit perheellesi? Meidän perheen leipä on Taiteiden yön sanataidetyöpaja lapsiperheille Hotelli- ja ravintolamuseolla. Työpajassa lapset pääsevät perheineen piirtämään oman perheen ja suvun juuria, tekemään onnen eväitä ja laatimaan uusia perinnereseptejä. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki perheet kirjoitus- ja kielitaidoista riippumatta. Non stop -periaatteella toimivaan työpajaan on vapaa pääsy, eli mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa.

Juuria elämän ääripäistä -esitykset nähdään klo 17.30, 18.30, 19.30 ja 20.30. Juuria elämän ääripäistä on runonlausuntaesitys, joka pohjautuu elämänsä ääripäissä olevien ihmisten kertomuksiin ja sanoihin. Esitystä varten on kerätty materiaalia polvenkorkuisilta, elämäänsä vasta aloittelevilta ajattelijoilta, joiden huomiot maailmasta ja sen ilmiöistä ovat vinkeitä ja osuvia, sekä heiltä, jotka ovat ehtineet pitkän elämän aikana viisastua, kokea ja löytää juuria leivästä, puiden alta sekä omasta itsestään ja maailmasta. Lasten ja vanhusten kertomusten ja tekstien pohjalta runoilijat Tiina Jokelainen ja Jenni Nikinmaa ovat kirjoittaneet runoja, jotka käyvät vuoropuhelua erilaisten kokemusten kautta, ja tuovat esille juurien moninaisuutta. Taiteiden yön esityksissä keskitytään erityisesti leivän juuriin ja siihen, millä tavalla leipä erilaisten ihmisten elämässä näyttäytyy.

Hotelli- ja ravintolamuseon lapsille suunnatussa Taikinan taju -näyttelyssä seurataan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Taikinan taju on toiminnallinen ja se korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Tästä näyttelystä löydät jokaiselle omiin taitoihin sopivia tapoja leipoa! Lisätietoja täältä.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseo.

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1