lauantai 25.8.

Poetry Mixtape

19:00 — 23:00 Väinö Kallio
Poetry Mixtape on Runokuun elämyksellinen päätapahtuma. Monipuolinen tekstivaali tarjoaa kaikkea tätä: runoilijoita, prosaisteja, kansainvälisiä tähtivieraita, esityksiä, kokeellisuutta, työpajoja, osallistumista ja tekstien iloa.
Jo ennen tapahtumaa halukkaat voivat osallistua ukulelevirtuoosi Jarmo Julkusen ja runoilija Sirpa Kyyrösen ukulelen soittamista ja runoutta yhdistävään työpajaan klo 17.30-18.30. Työpajan osallistujat esiintyvät tapahtumassa Julkusen ja Kyyrösen teoksessa Runko, joka rakentuu Ilmajuuret-kokoelman tekstien ympärille. Et tarvitse mukaan omaa ukulelea – etkä myöskään ukulelensoittotaitoa! Ukuleleja riittää noin 15 ensimmäiselle.
 
Ennen tapahtuman alkua nähdään myös Karri Kokon Mitä ehkä VII -performanssi  sekä Timo Salon ja Touko Kauppisen performanssi Ennustamatta, runokaraisuksi klo 18.30 alkaen. Lisäksi illan aikana kello 18.00 alkaen berliiniläis-helsinkiläinen runoilija Vinski Valos eli the Sidewalk Scribe toteuttaa kirjoituskoneellaan yksilöllisiä runotilauksia aiheesta kuin aiheesta suomeksi tai englanniksi.
 
Illan aikana esittäytyvät Runokuun kansainväliset vieraat. Saksan PEN:in palkitsema, Suomessa asuva runoilija Dorothea Grünzweig lukee teoksestaan Kaamos Kosmos. Grünzweigin tuotanto käsittelee kielen menettämistä ja sen löytämistä uudelleen.  Kanadasta lähtöisin oleva Marie-Pascale Hardy on esiintyvä runoilija, laulaja ja kuvittaja. Berliinissä nykyisin asuva taiteilija kirjoittaa ranskaksi ja englanniksi. Iranilaislähtöinen amerikkalaiskirjailija Sahar Delijani lukee 30 kielelle käännetystä, Suomessakin mainetta niittäneestä esikoisteoksestaan Jakarandapuun lapset. Teos kertoo Iranin poliittisesta tilanteesta ja inhimillisistä kohtaloista. Viimeisenä kansainvälisistä vieraista nähdään Runokuun päävieras, yhdysvaltalainen Judd Morrissey. Morrissey on kansainvälisesti tunnettu kooditaiteilija, runoilija ja tutkija, joka luo digitaalista kirjallisuutta, monitaiteisia performansseja ja installaatioita. Hänen esityksensä yhdistää AR-teknologiaa runouteen.
Ennakkotiedoista poiketen Kinga Tóthin esiintyminen on valitettavasti peruttu.
 
Lavalla nähdään myös suomalaiset runoilijat Riina Katajavuori, Juha Rautio ja Mari Laaksonen. Aura Nurmen ja äänitaiteilija Julius Valveen spoken word -esitys Seitsemäntoista puolestaan yhdistelee äänitaidetta esiintyvään runouteen, ja kuvailee nuoruutta häpeällisten kuvien ja tapahtumien kautta. Teoksen visuaaleista vastaa taiteilija Jenna Jauhiainen.
 
Illan päättää Black Mödernism -kollektiivin esitys Tärkeintä elämässä on olla rehellinen itselleen = Tärkeintä elämässä on olla rehellinen itselleen, jossa tutkitaan uusia äänirunouden muotoja ja luetaan kirjan tuhoamisohjeita. Kollektiiviin kuuluvat Matti Kangaskoski, Tuomas Timonen ja Eino Santanen. Vapaa pääsy!
Esteettömyystiedot:
 
Ennen hissiä on ensin ulkona 3 rappusta ja sitten käytävällä ennen hissitasannetta 6 rappusta. Henkilökunta voi auttaa kantamisessa.
Leveämpien apuvälineiden kanssa voimme kuljettaa suuremmalla hissillä, jolla pääsee suoraan katutasosta rakennuksen keskivaiheille. Tästä henkilökunta voi kuljettaa Väinö Kallion tilaan (2krs.).
 
Yhteistyössä Väinö Kallio, Yhdysvaltain suurlähetystö, Goethe-Institut Finnland, Sysmän kunta/Villa Sarkia, ntamo

Hämeentie 11