torstai 23.8.

Stoan Taiteiden yö & Lasten Runokuu Myllypuron liikuntapuistossa

16:00 — 19:00 Myllypuron liikuntapuisto

Nyt mennään naapuriin juhlimaan! Stoan Taiteiden yö ja Lasten Runokuu jalkautuvat yhdessä Myllypuron liikuntapuistoon. Ohjelmassa on musiikkia, kirjailijavieraita sekä paljon luovaa tekemistä koko perheelle. Voit osallistua työpajoihin ja temppuradalle – tai kokeilla vaikkapa suosittua lasten satujoogaa. Lavalla nähdään Faso Kan, joka esittää melodista ja vauhdikasta musiikkia Länsi-Afrikasta, lastenyhtye Päistikka sekä Apo Apposen parhaat biisit -konsertti.  Valitettavasti Sisidiskon esiintyminen on ennakkotiedoista poiketen peruutettu – mutta kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy!

Esiintyjät:  

Faso Kan esittää Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja vauhdikasta musiikkia, joka ei jätä yleisöä kylmäksi. Esitys käsittelee monikulttuurisuutta musiikin keinoin ja lavalla yhtye antaa soiton, tanssin ja laulun ilon näkyä. Yhtyettä johtaa burkinafasolainen, kotimaassaan palkittu balafonmestari Issa Dembele. Lavalla: Issa Dembele –  balafon, laulu, djembe, dundun ja tanssi, Adama Koné – kora, laulu, djembe, dundun,ja tanssi, Ossi Raippalinna – dundun, djembe, puhuva rumpu, laulu, tanssi ja juonto sekä Issiaka Dembele – balafon, laulu, kalebassi, djembe ja tanssi.

Päistikka on metsän olentojen orkesteri, joka tuo yhteen M.A. Muurahaisen, Kärpäsen, Mustikan, Käpylehmän sekä Torvisienen. Tämä musiikin sanomaan vannova viisikko uskoo itsestään suuria ja haluaa näyttää kaikille, että ruohonjuuritason tyypeilläkin voi olla asiaa.

Päistikka koostuu teatteri- ja musiikkialan ammattilaisista. Yhtyeen itse säveltämät ja sanoittamat kappaleet taipuvat keikoilla monimuotoiseksi teatraaliseksi kokonaisuudeksi, johon yleisökin saa osallistua.
Päistikan musiikki liikkuu rokin, funkin ja jazzin kautta aina discon tanssittavaan tykytykseen.

Tuukka Martiskainen – laulu, ukulele
Elina Vehkaoja – laulu, koskettimet, kellopeli, perkussiot
Juhani Saari – basso, haitari, melodika, huuliharppu
Erno Kettunen – trumpetti, perkussiot, basso
Mikko Hietanen – rummut

Apo Apposen tarina on alkanut vuonna 2012, kun kirjailija Juhani Känkänen piirsi ja kirjoitti yhdessä poikansa kanssa Aposta kertovan kirjasarjan ensimmäisen osan. Lapsiperheen arkisissa ympyröissä tapahtuu yllättäviä asioita ja tutut jutut nähdään uudesta, humoristisesta näkökulmasta. Keikalla kuullaan Apo Apposen parhaat biisit Juhani Känkäsen laulamina ja kitaralla säestäminä.

Valitettavasti Sisidiskon esiintyminen on ennakkotiedoista poiketen peruutettu.

Työpajat:

Filosofiaa lapsille

Filo – filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry järjestää Taiteiden yön tapahtumassa kaikille 3-12 -vuotiaille avoimen non-stop filosofointipajan. Hauskoilla tehtäväpisteillä lapset pääsevät harjoittelemaan yhdessä oman aikuisensa kanssa filosofoinnin perustaitoja: kysymistä ja argumentointia. Apuna pisteillä ovat Filo ry:n aktiivit.

Ordkonst!

Nonstop-sanataidetyöpaja kaikenikäisille. Paja on ruotsinkielinen. Ordverkstad för alla åldrar.

Sukukieliä ja sarjakuvaa
Sarjakuvakeskuksen tuottamassa työpajassa tehdään suomalais-ugrilaisten kielten sukupuu ja kokeillaan sarjakuvan tekemistä saameksi tai karjalaksi.

Hopsis, kopoti, loikka!
Loruleikkipaja 0–5-vuotiaille. Pajan ohjaa sanataideohjaaja ja kirjailija Anna-Liisa Ahokumpu. Pajat tasatunnein klo 16, 17 ja 18 alkaen.

Tarinateltta

Mistä tulet, minne lähditkään? Merenkulkijan tarinatelttaan voi tulla tutkimaan esineitä, jotka ovat peräisin Itämeren rannoilta tai kenties kauempaakin. Kuullaan tarinoita majakoista, haaksirikkoutuneista laivoista ja niiden mukana uponneista aarteista. Mikä onkaan teltan tuoksu, mistä se sitten on peräisin? Osallistujat pääsevät kertomaan omia tarinoitaan ja leikkimään tarinankerrontaleikkejä. Ohjaajana sanataideohjaaja Laura Laitinen. 

Runollinen taidesessio
Pidätkö piirtämisestä ja maalaamisesta? Tule osallistumaan toimintatuokioon, jossa piirretään runoissa esiintyviä hauskoja kielikuvia ja abstrakteja ilmaisuja. Kaikki piirrettävät runot ovat peräsin nykyrunoilijoilta. Taidesessio sopii parhaiten yli 8-vuotiaille. Runot ovat kokonaisuudessaan luettavissa kaiken ikäisille. Työpajan vetäjänä toimii Réka Lelkes.

Satujooga
Harjoituksessa koko perhe pääsee tutustumaan joogaan ja matkaamaan itseensä joogasadun keinoin. Noin puolen tunnin mittainen harjoitus sopii 3-11-vuotiaille vanhempineen. Eikä huolta, ne, jotka luulevat olevansa liian vanhoja saduille, voidaan harjoituksen aluksi taikoa hiukan nuoremmiksi!
Oma alusta mukaan. Satujoogan ohjaa joogaopettaja (RYT200) ja lastenjoogaohjaaja (Barnyoga.com) Veera Koivaara.

Satujoogaa järjestetään kaksi kertaa, klo 16-16.30 ja 16.30-17.00.

Yhteistyössä Stoa, Helsingin kaupungin liikuntapalvelut, Sydkustens Ordkonstskola, Vantaan sanataidekoulu, Sarjakuvakeskus, Filosofiaa Lapsille ry

 

Myllytontunpolku 1, lähellä Myllypuron metroasemaa, Pallomyllyä, liikuntakenttien vieressä.